Uređenje okućnica

I dalje pomažemo samačkim staračkim kućanstvima u sklopu projekta “Zaželi” 

😍 Međutim, zbog koronavirusa ne ulazimo u kućanstva već se zadržavamo na dvorištima 🌱 Tako smo jučer odradili akciju košnje i pospremanja drva uz pomoć volontera DVD- a Blaževdol 🌿❤

Rad na terenu

Jadranka, Vesna, Anamaria i Lovorka sade vrt i brinu o uređenju okućnice kod naših krajnjih korisnika. Iako se započelo s popuštanjem mjera u etapama, pazimo jedni na druge, držimo socijalnu distancu, vodimo brigu o pranju ruku te vodimo brigu o svima oko nas

Edukacija za njegovateljicu

U sklopu projekta “Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina” zaposlenice na projektu pohađaju osposobljavanje za njegovateljicu.
Edukacija je započela predavanjima doktorice Mirjane Hranjec Banovec , a nastavlja se predavanjima magistre sestrinstva Sandre Slabe.
Naše djelatnice vrijedno uče osnove njege starijih i nemoćnih osoba ❤️

“Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina” – primjer dobre prakse

02.12.2019. smo sudjelovali na tribini “Zajedno u socijalnom partnerstvu” koju Zagrebačka županija organizira povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava. ❤️
Na tribini su bili prezentirani izazovi i mogućnosti za udruge u pogledu prijave projekata na EU fondove, primjer dobre prakse u provedbi programa „Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina“ te je predstavljen Vodič kroz socijalne usluge na području Zagrebačke županije.
U ime Zagrebačke županije, tribini su nazočili zamjenica župana, gđa. Nadica Žužak, pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, gđa. Ksenija Čuljak i pročelnik upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, Velimir Kokot. 

Snimanje TV priloga

Ovo kišno prijepodne iskoristili smo za obilazak i druženje s našim krajnjim korisnicima u projektu “Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina” u društvu s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagebačke županije, gospođom Ksenijom Čuljak. Društvo su nam pravili i novinari Jabuke tv i Z1 tv-a, a kako nam je bilo pogledajte uskoro.

Spremanje drva

Djelatnice projekta Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina nastavile su s velikim akcijama spremanja drva krajnjim korisnicima. Uz malo truda i puno dobre volje pomogle su im u pripremama za zimu!

Edukacija za njegovateljicu

U sklopu projekta “Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina” zaposlenice na projektu započele su osposobljavanje za njegovateljicu.
Edukacija je započela predavanjima doktorice Mirjane Hranjec Banovec na temu Osnove gerontologije, anatomije i fiziologije.
U sklopu osposobljavanja polaznice će polaziti ukupno 500 nastavnih sati teorijske i praktične nastave.

Spremanje drva

U nekoliko velikih akcija ove jeseni djelatnice na projektu Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina su pomogle svojim krajnjim korisnicima u pripremi za zimu ⛄️ Uz malo truda i puno dobre volje drva su složena i spremna za zimu ❄️❄️❄️

Ugovor o suradnji s POU Sv.I.Zelina

Danas smo potpisali ugovor o suradnji na projektu “Zazeli -osposobljavanje i zaposljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina” kojim ce nase zaposlenice edukaciju za prerađivacice ljekovitog i zacinskog bilja polaziti na programima Puckog otvorenog ucilista Zelina.
Veselimo se suradnji i novim znanjima 😊

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image.png

Okrugli stol “EU tema u Zelini”

Danas smo sudjelovali na okruglom stolu pod nazivom “EU tema u Zelini” u organizaciji Udruge Srce u suradnji s Gradom Sv. Ivan Zelina gdje smo predstavili projekt Zaželi – osposobljavanje i zapošljavanje u GDCK Sv. Ivan Zelina. Projekt je prezentirala asistentica voditelja , Marina Pecak.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image.png